Met het afstelmechanisme is de snijscherpte van de DTC Pro eenvoudig bij te stellen
Een machine geknipt voor u

Voor uw knipmachine gaat u naar Dutch Trimming Company

Wie op zoek is naar een knipmachine met een krachtige motor een eenvoudige bediening, heeft met DTC Pro een uitstekend apparaat in handen. Dutch Trimming Company heeft er alles aan gedaan om kracht, efficiëntie en gebruiksgemak van deze machine te perfectioneren. Met een jaar garantie en razendsnelle levering van reserveonderdelen krijgt u er bovendien fantastische service bij.
 

Bestel bij ons een softbox met demper en demp het geluid van de afzuiger maar liefst tot de helft

DTC Pro, de knipmachine voor professioneel resultaat

De DTC Pro is een professionele highspeed knipmachine vervaardigd uit hoogkwalitatieve materialen. Dutch Trimming Company heeft dit apparaat voor u ontwikkeld om grote hoeveelheden product op een snelle, veilige, maar vooral duurzame manier te verwerken. Het belangrijkste aspect wat wij voor ogen hebben gehad bij deze machine is minimaal verlies van het product.

Omdat in tegenstelling tot de concurrenten deze knipmachine in Europa gemaakt wordt heeft het een 220-voltaansluiting, is een snelle levering gegarandeerd en onderhoud makkelijk te organiseren (garantieservice binnen 24 uur).

Elke machine is gemakkelijk te verplaatsen door de compacte afmetingen (90 x 60 x 80 cm) en zijn gewicht (70 kg). De machine wordt geleverd inclusief verrijdbare bladafzuiger met 2PK sterke motor (tevens 220 volt), een stofzak, een afvalzak en een afzuigslang van 1 meter.

Voor technische instructies kunt u DTC op YouTube volgen.

Bel of mail om uw DTC Pro te bestellen

De trommel van de knipmachine

De trommel van de DTC Pro is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal met aluminium eindstukken. Met een wanddikte van slechts 1 mm wordt hoge snijkwaliteit gegarandeerd. Deze trommel is indien gewenst in hoogte verstelbaar.

Eenvoudige bediening van de knipmachine

De vloeistofdichte elektro-unit regelt zowel mes als trommel en is voorzien van relais met vastloopbeveiliging, voor optimale bescherming van de motoren en een soepel verloop van het knipproces.

Door middel van het afstelmechanisme aan beide zijden van het tegenmes kunt u altijd de snijscherpte bijstellen. Het mechanisme wordt in de fabriek zo afgesteld dat het kooimes een zelfslijpende werking heeft en pas na circa 50 knipbeurten bijgesteld hoeft te worden.

Bestel bij ons een click on-werkbank, makkelijk te verwijderen voor transport of schoonmaak

Uitgebalanceerde techniek van de knipmachine

Het speciaal ontwikkelde 11-voudige kooimes is aan beide zijden van de machine kogelgelagerd en uitgebalanceerd voor trillingvrij draaien. Daaronder zit een roestvrijstalen opvangbak met afzuigaansluiting en makkelijk te demonteren deksel. De RVS trommel is zelfreinigend doormiddel van een industriële borstel. De borstel is eveneens kogelgelagerd en draait continu mee.

Beide AEG-elektromotoren zijn van hoge kwaliteit en worden aangestuurd door een unit. Dit geheel bevindt zich in een hoogglansgecoat buizenframe.

Hogesnelheidsaandrijving van de knipmachine

De doorloopsnelheid van het product is te regelen met stelpootjes aan de aanvoerzijde van de machine. Met een dubbele waterpas aan de bovenzijde van de ruime aanvoerbak kan die doorloopsnelheid gecontroleerd worden.

Voor de veiligheid zit de hogesnelheidsaandrijving achter een venster van veiligheidsglas. De aandrijving gebeurt door middel van een V-snaar.

De RVS-trommel loopt vrij in 8 gelagerde rollen, deze is zonder gereedschap eenvoudig te verwijderen voor het reinigen. De trommel wordt eveneens aangedreven door een antislip-V-snaar.